Gynaecologie

Onze Specialisaties

Binnen het gebouw Stadskliniek Utrecht is de Stichting voor hulpverlening bij zwangerschapsafbreking Utrecht en omgeving ‘het Vrelinghuis’ gevestigd.

Het Vrelinghuis is een kliniek, die gespecialiseerd is in abortushulpverlening: Er is zwangerschapsafbreking tot en met 22 weken mogelijk, overeenkomend met een DBP van 54 mm en FL 36 mm. bij de echografie.

Als u een zwangerschapsafbreking overweegt of daartoe al besloten heeft, kan het lezen van informatie op de site van het Vrelinghuis u inzicht geven in de behandeling en u wenken geven waar u op moet letten.

Het Vrelinghuis heeft samenwerkingsverbanden met de abortusklinieken in Arnhem, Eindhoven, Zwolle, Groningen en Enschede. Daarnaast participeert het Vrelinghuis in wetenschappelijk onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht (over de trofoblast proliferatie, migratie en invasie tijdens de vroege zwangerschap) en met het Universitair Medisch Centrum Rotterdam (Erasmus MC) / Sophia Kinderziekenhuis (onderzoek naar het ontstaan van leukemie bij zuigelingen).

Het Vrelinghuis heeft tevens een samenwerkingsverband met het UMCU op het gebied van participatie in de opleiding van de Arts In Opleiding tot Specialist (AIOS-gynaecologie).

Het Vrelinghuis is de enige abortuskliniek in Nederland waar elke dag anesthesiologen voor de behandelingen aanwezig zijn. Het Vrelinghuis werkt uitsluitend met gekwalificeerde en big-geregistreeerde artsen die ruime ervaring hebben op hun vakgebied. Het Vrelinghuis heeft een klachtenfunctionaris en is aangesloten bij een onafhankelijke klachtencommissie (LKGZ).

De artsen zijn aangesloten bij het Nederlands Genootschap van Abortusartsen (NGvA).